implantaat

Tandheelkundige implantaten vervangen de wortel van de tand waarop een kroon, brug of prothese geplaatst kan worden.Een implantaat ziet er uit als een schroefje. Het is gemaakt van titanium. Een implantaat van titanium is zo lichaamsvriendelijk dat botcellen er tegenaan groeien. Door een schroefje van titanium in het kaakbot te plaatsen, creëren we dus in feite een nieuwe tandwortel. Op dit implantaat kunnen wij vervolgens een kroon vastschroeven of een prothese vast klikken.

een implantaat plaatsen

Het plaatsen van een implantaat is een kleine operatieve ingreep. Deze ingreep kan veelal onder plaatselijke verdoving geschieden. Er wordt een opening in het tandvlees gemaakt; vervolgens wordt in het bot een gaatje geboord waar het implantaat precies in past. De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal implantaten, meestal tussen de 30 en 90 minuten.

Wilt uw meer informatie over implantaten, maak dan een afspraak voor een implantologie consult of neem telefonisch contact met ons op. De tandarts implantoloog gebruikt het implantologie consult om vast te stellen of implantaten een goede oplossing voor uw zijn. Hierbij wordt gekeken naar de hoeveelheid kaakbot, de kwaliteit ervan, de beschikbare ruimte voor een implantaat, de gezondheid van uw tandvlees en uw algemene gezondheid. Van belang is om uit te sluiten dat er geen ontstekingen in u mond aanwezig zijn. Daarnaast zal indien er niet voldoende bot aanwezig lijkt te zijn, met u de mogelijkheden van botherstel behandelingen worden besproken. Om te beoordelen zijn röntgenfoto’s nodig en een kaakoverzichtfoto.

onze servise

Bij tandartspraktijk Leident werken we samen met vooraanstaande implantologen. We werken alleen met duurzame materialen en de laatste technieken.

Als een behandeling met implantaten gewenst is wordt er een gespecificeerde begroting gemaakt. Tevens krijgt u uitleg over de inschatting van het tijdsbestek van het behandeltraject.

Ook kunnen we voorzien in de aanvraag bij uw zorgverzekeraar. Het klikgebit op implantaten wordt overigens in veel gevallen grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering.

U wordt door u eigen tandarts doorverwezen, maar u kunt ook zelf een afspraak met ons maken.