Mondhygiënist

Bij tandartspraktijk Leident in Leiderdorp werken we samen met de mondhygiënist. De tandarts en de mondhygiënist houden samen uw gebit gezond. In onze tandartspraktijk controleren we bij uw halfjaarlijkse controle de gezondheid van uw tandvlees. Ontstoken tandvlees, kan in een vergevorderd stadium leiden tot losse tanden of zelfs tot het verlies van de tanden. De mondhygiënist is de specialist op het gebied van tandvleesproblemen.

We raden aan om tweemaal per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen met tandarts en mondhygiënist.

Onze mondhygiënist is nu op dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig in de praktijk.

wat is parodontitis

Door tandplak kan een ontsteking ontstaan aan de rand van het tandvlees. We spreken dan van gingivitis. Als de ontsteking zich verder uitbreidt naar het kaakbot spreken we van parodontitis. Bij parodontitis laat het tandvlees zich los van de tanden en kiezen. De pocket, de smalle ruimte tussen het tandvlees en de tanden en kiezen, wordt steeds dieper. In deze smalle ruimte vormt zich opnieuw een laagje tandplak en vaak ook tandsteen. Zo gaat de ontsteking steeds verder de diepte in en bereikt uiteindelijk het kaakbot. Het kaakbot, waar de tanden en kiezen in vastzitten, wordt daardoor afgebroken. Door parodontitis kan er uiteindelijk zoveel kaakbot worden afgebroken dat de tanden en kiezen los gaan staan en uiteindelijk uitvallen.  

Behandeling in het kort

Preventieve zorg is erg belangrijk om problemen met uw tanden en tandvlees te voorkomen. Het geven van goede voorlichting over de juiste poetsmethode en voeding is daarom essentieel. Om uw mond gezond te houden, moet u ook weten hoe u het gebit moet onderhouden. De mondhygiënistes vertellen u alle tips & trucs, maar kunnen ook sealen en fluoride-lak aanbrengen op gevoelige tanden. Is er sprake van veel tandsteen of ontstoken tandvlees, dan verwijst de tandarts u door naar de mondhygiëniste voor een uitgebreide tandsteen reiniging. Bij vergevorderde parodontitis wordt er eerst een meting gedaan van uw tandvlees. Aan de hand van deze tandvleesmeting bespreken wij met u het juiste behandelplan. Soms ligt de nadruk meer op de reiniging, maar ook is er veel aandacht voor de preventieve of bacteriële aspecten. Bij ernstige parodontitis kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Onze mondhygiënisten hebben allemaal een rustige manier van werken en leggen veel uit tijdens de behandeling. Dat is ook de reden dat de behandeling bij kinderen zo goed verloopt.

onze service

Zoekt u een mondhygieniste in Leiderdorp? Heeft u een eigen tandarts in Leiderdorp maar bent u op zoek naar een mondhygiënist, dan bent u in onze tandartspraktijk van harte welkom. Vult u onze contactformulier in of belt u  ons voor een afspraak bij onze mondhygieniste naar 071 589 8262.