tanden bleken

Gaat u binnenkort trouwen? Heeft u een belangrijk sollicitatiegesprek? Eindelijk die date? Een cadeautje voor uzelf of een andere belangrijke gebeurtenis waarbij u zich geen zorgen wilt maken over uw glimlach?  Op basis van jarenlange ervaring heeft Leident de benodigde kennis om de beste resultaten te bereiken.

Voordat de behandeling van start kan gaan wordt er eerst een intake bij tandarts Leident gedaan om te kunnen bepalen of u uw gebit wel kunt laten bleken. Als er geen contra indicaties zijn, kunnen we de behandeling starten.

Procedure

U krijgt een mondspreider in uw mond, zodat uw lippen geen contact zullen maken met het te behandelen gebied. Waarna de gel wordt aangebracht. De bleekgel wordt op de tanden aangebracht en wordt geactiveerd door een lamp die op enkele centimeters van uw gebit is geplaatst. De lamp wordt niet warm. De lamp zorgt voor een wit effect op uw tanden. Na 20 minuten wordt de gel vervangen en wordt de procedure voortgezet. Dit gebeurt 2 keer. Vervolgens wordt de bleekgel geheel van uw tanden verwijderd. De mondspreider wordt verwijderd en vervolgens kunt u uw mond spoelen.

voor-en na foto's

na de behandeling,vragen en kosten

Het beste is om na de behandeling de eerste 3 á 4 uur niets te eten of te drinken, behalve water of melk. Daarna kunt u het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Dit geldt voor de rest van de dag. Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De volgende ochtend kunt u weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.

Is het LED-licht schadelijk?

Nee, dit is 100% veilig. De lamp straalt geen warmte of UV-licht uit.

Is bleken schadelijk voor mijn tanden?

Het buitenste deel van het glazuur wordt direct na het bleken iets minder hard. Het zuur in de bleekgel tast het glazuur licht en oppervlakkig aan. Het is te vergelijken met het in contact komen met frisdrank. Deze veranderingen van het glazuur herstellen, zodra het glazuur in aanraking komt met speeksel. Ons advies is om direct na het bleken te spoelen met een fluoride bevattend spoelmiddel. Indien u de aanwijzingen opvolgt, zijn er geen nadelige gevolgen voor uw gebit.

Is thuisbleken net zo veilig als bleken in de tandartspraktijk?

Thuisbleken is ook een mogelijkheid. Dit is veilig als u zich door de tandarts laat begeleiden. Eerst maakt de tandarts of mondhygiënist een afdruk van uw gebit. Hiermee maakt de tandtechnicus in het tandtechnisch laboratorium op maat een bleeklepel van een zachte kunststof. Dat is belangrijk, want daardoor past de lepel goed en wordt uw tandvlees beschermd tegen de blekende stof . U krijgt de bleeklepel en de gel met de blekende werking mee naar huis. Tevens krijgt u dan te horen hoe lang u de bleeklepel met de gel mag dragen voor een goed en veilig resultaat. Vaak maken we een afspraak 1 week nadat u start met thuisbleken om fluoride toe te dienen voor gevoeligheid. Afhankelijk van de verkleuring ziet u na enkele dagen of weken resultaat.

Is bleken pijnlijk?

Thuisbleken of bleken in de praktijk kan (tijdelijke) gevoeligheid voor koude en warmte veroorzaken. Dit is onschuldig en verdwijnt meestal na een paar dagen. Inwendig bleken bij dode tanden is niet pijnlijk. Onze ervaring leert ons dat thuisbleken vaker als gevoelig of pijnlijk wordt bestempeld dan bleken met de bleeklamp in de praktijk.

Kleuren mijn kronen ook mee?

Helaas kleuren facings/vullingen en kronen niet mee. Onze huidige klanten laten zich wel vaak bleken en vragen dan later aan de tandarts om de facings/vullingen en kronen dezelfde kleur te maken als de rest van het gebit.

BLEKEN MET BLEEKLAMP NU NOG 199,-*
*De kosten van de bleekbehandeling  met de  bleeklamp zijn normaliter €350,-. Tot 01-09-2019 geldt echter nog de kortingsprijs van €199,-.

Het is niet nodig om u in te schrijven als patiënt bij onze tandartspraktijk voor het ondergaan van een bleekbehandeling.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een gratis consult?

Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier op de website of via ons telefoonnummer 071 589 82 62.